Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

13-10-2015 | Uitgave 9/2015

Bijblijven 9/2015

Patiëntenvereniging Stichting Bekkenbodem Patiënten (SBP)

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 9/2015
Auteurs:
Dr. Willem Mensink, Nicole Schaapveld

Samenvatting

De patiëntenvereniging Stichting Bekkenbodem Patiënten zet zich sinds 2001 in voor patiënten met bekkenbodemproblemen, door voorlichting, lotgenotencontacten en belangenbehartiging. Door de komst van het internet en de sociale media zijn voorlichting en lotgenotencontact vaak ook digitaal mogelijk. Er is een verschuiving opgetreden in het zorgveld naar de patiënt als derde ‘medewerker’, naast de zorgverlener en de ziektekostenverzekeraar. De patiënt praat mee met de wetenschappelijke verenigingen over richtlijnen en protocollen en over onderzoeksvoorstellen en met de ziektekostenverzekeraar over vergoedingen. Inmiddels is de subsidie voor de patiëntenvereniging gehalveerd en zijn vrijwilligers en bestuursleden om deze nieuwe taken in te vullen moeilijk te vinden, en haken donateurs af. In deze bijdrage wordt beschreven wat de SBP is en doet en is er een verslag van het project ‘Kwaliteitscriteria vanuit patiëntenperspectief voor de zorg bij bekkenbodemproblemen’. Twee patiëntenverhalen gepubliceerd in het blad van de SBP, De B-wijzer, besluiten deze bijdrage.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Toon meer producten
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 9/2015

Bijblijven 9/2015 Naar de uitgave

OriginalPaper

Prolaps