Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

06-08-2019 | Internationaal onderzoek | Uitgave 3/2019

Podosophia 3/2019

Patiënteducatie bij diabetes: het ene oor in en het andere uit?

Tijdschrift:
Podosophia > Uitgave 3/2019
Auteur:
MSc Henk Bronts
Belangrijke opmerkingen
In deze rubriek vat de auteur een internationaal gepubliceerd onderzoek samen en geeft een beschouwing op dat onderzoek. In deze editie betreft het het artikel: Yuncken J, Williams CM, Stolwyk R, Haines TP. People with diabetes foot complications do not recall their foot education: a cohort study. J Foot Ankle Res. 2018 Apr 6;11:12. https://​doi.​org/​10.​1186/​s13047-018-0255-4. (Open source)

Samenvatting

Podotherapeuten geven cliënten met een diabetische voet veel informatie over hoe ze voor hun voeten moeten zorgen. De vraag is echter hoeveel van die informatie blijft hangen. Deze vraag werd onlangs gesteld in een artikel in de Journal of Foot and Ankle Research. Het artikel beschreef een onderzoek dat inventariseerde welke informatie een groep podotherapeuten hun cliënten gaf en wat volgens die podotherapeuten de kern van de boodschap was. Daarnaast gingen de onderzoekers na wat de cliënten ervan konden reproduceren: direct na het ontvangen van de informatie en een maand later. Ook vroegen de onderzoekers wat volgens hén de kern van de boodschap was. Direct na het ontvangen van de informatie konden slechts 14 van de 24 cliënten de kern van de boodschap reproduceren. Na een maand waren dat er nog maar 11 van de 24. Het is dus van belang om te onderzoeken hoe we onze boodschap efficiënter kunnen overbrengen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Podotherapeut Totaal

Binnen de bundel kunt u gebruik maken van boeken, tijdschriften, e-learnings, web-tv's en uitlegvideo's. BSL Podotherapeut Totaal is overal toegankelijk; via uw PC, tablet of smartphone.

Podosophia

Podosophia stelt zich ten doel de beroepsgroep van podotherapeuten te voorzien van informatie die nodig is voor het inhoudelijk uitoefenen van het vak en het voeren van de praktijk. Daarbij is ook rui ...

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2019

Podosophia 3/2019 Naar de uitgave

Biomechanica en Bewegingsanalyse

De transitie van gaan naar lopen