Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-07-2017 | Discussie | Uitgave 7/2017

Huisarts en wetenschap 7/2017

Patiënt met onbegrepen lagerugpijn heeft recht op MRI

Tijdschrift:
Huisarts en wetenschap > Uitgave 7/2017
Auteurs:
dr. Jan Mens, Arne Deijl, prof.dr. Wilco Peul, prof.dr. Erik Velduizen, Jan Wilmink
Belangrijke opmerkingen
Erasmus MC, afdeling Revalidatie, Rotterdam: dr. J.M.A. Mens, arts-onderzoeker. Oud-Beijerland, Leerpunt Koel, Zwijndrecht: A. Deijl, huisarts. LUMC Leiden, afdeling Neurochirurgie: prof.dr. W.C. Peul, neurochirurg. MRI-centrum, Amsterdam: J.F.H. Velduizen, radioloog. MRI-centrum, Maastricht: prof.dr. J.T. Wilmink, neuroradioloog • Correspondentie: info@janmens.nl • Mogelijke belangenverstrengeling: J.F.A. Velduizen is eigenaar van een MRI-centrum.

Samenvatting

De tweede herziening van de NHG-Standaard Aspecifieke lagerugpijn bevat geen wezenlijke veranderingen ten opzichte van de versie uit 2005.1 Dat is logisch, omdat de huidige wetenschappelijke stand van zaken nauwelijks anders is dan die van twaalf jaar geleden. Opvallend is wel dat het lichamelijk onderzoek vrijwel uit de standaard van 2017 is verdwenen en dat nog luider dan voorheen de roep klinkt om geen röntgenonderzoek of MRI te laten doen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Huisarts en Wetenschap

Dit vierwekelijks verschijnend tijdschrift van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) geeft informatie die een bijdrage levert aan het wetenschappelijk fundament van de huisartsgeneeskunde.

Proefabonnement BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Met het proefabonnement krijgt u toegang tot: één geaccrediteerde web-tv en tien interessante boektitels. 


BSL Huisarts Totaal 1 maand gratis:  € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 7/2017

Huisarts en wetenschap 7/2017 Naar de uitgave