Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

24-12-2019 | Interview | Uitgave 2/2020

Huisarts en wetenschap 2/2020

Patiënt en mantelzorger nemen zelf de zorg in handen

Tijdschrift:
Huisarts en wetenschap > Uitgave 2/2020
Auteur:
Patrick Marx
Belangrijke opmerkingen
Marion Huijsmans-Bosch (links) startte in 1983 als leerling-verpleegkundige in het toenmalige Annadal-ziekenhuis Maastricht. Ze werkte de laatste vijftien jaar als gespecialiseerd verpleegkundige met als aandachtsgebied colorectale chirurgie. Vanaf 2018 is ze werkzaam als opleidingscoördinator van de academie MUMC+.
Marion van Mulekom (rechts) startte als leerling-verpleegkundige in 1984 in het ziekenhuis te Sittard. Ze is sinds 1990 werkzaam in het MUMC+ op de afdeling hartchirurgie/CCU/EHH. Vanaf 2016 is ze werkzaam als opleidingscoördinator van de academie MUMC+.

Samenvatting

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning streeft ernaar om mensen zo lang mogelijk thuis te laten wonen. Daarmee wordt veel gevraagd van mensen die thuis medische zorg nodig hebben. Die zorg komt al snel op het bord van de thuiszorg of huisarts. Maar wat als de patiënt of zijn mantelzorger zelf leren die zorg uit te voeren? Hiermee houdt de patiënt de regie langer in eigen hand en worden zorgverleners flink ontlast. De Academie voor Patiënt en Mantelzorger van het Maastricht UMC+ wil juist dit bereiken.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Huisarts en Wetenschap

Dit vierwekelijks verschijnend tijdschrift van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) geeft informatie die een bijdrage levert aan het wetenschappelijk fundament van de huisartsgeneeskunde.

Proefabonnement BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Met het proefabonnement krijgt u toegang tot: één geaccrediteerde web-tv en tien interessante boektitels. 


BSL Huisarts Totaal 1 maand gratis:  € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2020

Huisarts en wetenschap 2/2020 Naar de uitgave

Nieuws

Nieuws