Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2014 | Beschouwing | Uitgave 1/2014

TPO - De Praktijk 1/2014

Patient empowerment

Tijdschrift:
TPO - De Praktijk > Uitgave 1/2014
Auteur:
Aukje van Beek
Belangrijke opmerkingen

Auteursgegevens

Utrecht: Aukje van Beek, huisarts.
Correspondentie: aukjevanbeek@ziggo.nl

Samenvatting

Het NHG heeft patient empowerment benoemd tot een van de speerpunten voor 2014. Dit artikel gaat in op empowerment en daaraan gerelateerde begrippen: via empowerment en eigen kracht naar participatie en van zorg en ziekte (zz) naar gezondheid en gedrag (gg). De huidige ontwikkelingen hebben een lange voorgeschiedenis. Al in 2010 verscheen de discussienota ‘Zorg voor je gezondheid!’ van de Raad voor de Volksgezondheid en Zorg. En sinds de Troonrede van 2013 lijkt ‘participatiesamenleving’ in de politiek hét woord van het jaar 2013. Maar wat betekent het eigenlijk? En wat gebeurt er met de mensen die niet volledig kunnen participeren zoals de overheid dat voor ogen heeft?

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

TPO De Praktijk

TPO De Praktijk is het tijdschrift voor praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die zich graag ontwikkelen in hun vak. In het tijdschrift vindt u casuïstiek, achtergrondartikelen over aandoeningen en de laatste wetenschappelijke inzichten. Ook brengt de redactie actualiteiten, inspirerende interviews en reportages over interessante projecten.
Het tijdschrift wordt samengesteld door een vakkundige reactie, die bestaat uit praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die dagelijks in de praktijk werken.
TPO De Praktijk is een uitgave van het Nederlands Huisartsengenootschap en uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum, in samenwerking met de afdeling Praktijkverpleegkundigen en Praktijkondersteuners van V&VN.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2014

TPO - De Praktijk 1/2014 Naar de uitgave