Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-04-2013 | Redactioneel | Uitgave 3/2013

TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen 3/2013

Passie voor gezondheid!

Tijdschrift:
TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen > Uitgave 3/2013
Auteurs:
Maria Koelen, Annemarie Wagemakers, Kirsten Verkooijen, Lenneke Vaandrager, Laura Bouman, Carlijn Wentink, Emily Swan, Marion Herens, Valerie Dione Makoge, Franciska den Hartog, Carry Vleeming
Het bevorderen van gezondheid is vaak gericht op het voorkómen en bestrijden van ziekte, waarbij het zoeken naar determinanten van ziekte en gezondheidsrisico’s voorop staat, zowel op individueel als maatschappelijke niveau. Met deze benadering is op zichzelf niets mis. Er zijn zo onmiskenbaar grote successen geboekt. Toch knaagt er iets omdat deze benadering van gezondheid vooral focust op ziekte, beperkingen en ongezonde keuzes, terwijl gezondheid op zich een positief concept is.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen

TSG, het Tijdschrift voor Gezondheidswetenschappen, is het enige Nederlandstalige tijdschrift dat multidisciplinaire informatie bevat op het gebied van de volksgezondheid en gezondheidszorg. Naast de multidisciplinaire oriëntatie is de combinatie van wetenschap, beleid en praktijk uniek.

TBV Online Plus

Leden van de NVAB en NVVG hebben naast een abonnement op het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde (TBV) ook online toegang tot vier tijdschriften.

BSL Academy SW-TP Saxion Parttime School jaarlicentie

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2013

TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen 3/2013 Naar de uitgave

Wetenschappelijke artikelen

50 jaar GVO en Gezondheidsbevordering