Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-05-2014 | Artikelen | Uitgave 5/2014

Bijblijven 5/2014

Passende zorg in de laatste levensfase vanuit islamitisch perspectief

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 5/2014
Auteur:
Dr. Hassan Bakir
Belangrijke opmerkingen
geestelijk verzorger (Laurens, Rotterdam), theoloog en docent

Samenvatting

De vergrijzing, meer gevallen van kanker en andere factoren hebben ertoe geleid dat er meer aandacht is gekomen voor palliatieve zorg. Vanuit de geestelijke verzorging is deze zorg altijd aangeboden. Omdat er ook veel moslims tot de grote groep vergrijzenden en zieken horen, komt er steeds meer aandacht voor deze groep binnen de palliatieve zorg. Wat is er zo specifiek aan zorg voor moslims? Waar heeft deze moslim behoefte aan? Wat is zijn perspectief, waardoor hij in zijn behoeften zo verschilt van anderen? Allemaal vragen waar wij antwoord op proberen te vinden, om deze moslim beter te begrijpen. Hierdoor is het mogelijk kwalitatief betere zorg aan te bieden, zodat ook hij een vredig einde kan ervaren.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

DocsOnline – Vakinformatie voor huisartsen

Met DocsOnline blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2014

Bijblijven 5/2014 Naar de uitgave