Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-08-2012 | Uitgave 8/2012

Tandartspraktijk 8/2012

Partiële keramische restauraties posterieur

GEBRUIK DE STERKE VERBINDING GLAZUUR-GLASKERAMIEK

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 8/2012
Auteurs:
dr. Marco Gresnigt, Stephan van der Made
Belangrijke opmerkingen
tandarts afgestudeerd aan de RUGroningen. Hij promoveerde januari dit jaar op de adhesievebevestiging van facings. Hij werkt in een algemene praktijk en isdaarnaast docent/onderzoeker aan de RUG.
tandtechnicus en eigenaar van Tandtechnischlaboratorium Kwalident in Beilen. In zijn laboratoriumricht hij zich met name op de vervaardiging van hoogwaardigeporseleinen esthetische restauraties.

Abstract

Patiënten vragen ook voor posterieure restauraties naar tandkleurige materialen. Niet alleen uit de literatuur, maar ook in de praktijk blijkt de hechting van tandkleurigematerialen aan het glazuur van tanden en kiezen goed. Dit heeftmogelijk gemaakt dat we minder invasief kunnen werken. Voor direct toepasbare restauraties hebben veel universiteiten amalgaamvolledig verlaten. Voor de omschakeling van amalgaamnaar composiet was eenshift of mind nodig. De preparatietechnieken, maar ook de toepassing, de hechtingsprocedure en de afwerking zijn namelijk volledig anders. Ook omde stap van volledige kronen naar partiële (adhesief gecementeerde) indirecte restauraties temaken, is een andere wijze van denken en werken nodig. Dit artikel beschrijft de preparatie, de techniekfase en de adhesieve cementatie van indirecte partiële keramische restauraties.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 8/2012

Tandartspraktijk 8/2012 Naar de uitgave

OriginalPaper

Telescoopkronen

OriginalPaper

De additional

OriginalPaper

De telescoopbrug