Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-05-2016 | Uitgave 4/2016

Tandartspraktijk 4/2016

Partieel beslijpen is optimaal non-invasief

Weefsel besparen

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 4/2016
Auteur:
Lianne Potkamp
Belangrijke opmerkingen
Lianne Potkamp is student tandheelkunde, master 3, aan het CTM van het UMC in Groningen. Bewerking voor TP door Teun Domburg, redacteur.
De bij dit artikel behorende lijst van referenties kan worden opgevraagd via het mailadres redactie-tp@planet.nl.

Samenvatting

Als een of meerdere gebitselementen verloren gaan, ontstaat een diasteem. Vaak wenst de patiënt dit te sluiten. Een van de oplossingen is het vervaardigen van een brugconstructie met partieel beslepen pijlerelementen. Een voordeel is dat weinig tandmateriaal verloren gaat. Een nadeel zou het loskomen van de brugconstructie door slechte retentie kunnen zijn.
Dit artikel beschrijft een casus en geeft een literatuuroverzicht over de keuzes en de mogelijkheden om weefselbesparend te prepareren bij brugconstructies.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL Tandarts Totaal houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit abonnement krijgt u tijdschrift TandartsPraktijk in de bus, heeft u toegang tot een groot aantal tandheelkundige boeken en geaccrediteerde nascholing, waaronder de TP Kennistoetsen. Alles in uw eigen tijd en wanneer het u het beste uitkomt. Op BSL Tandarts Totaal vindt u betrouwbare en actuele vakinformatie om u nóg beter te maken in uw vak.


TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2016

Tandartspraktijk 4/2016 Naar de uitgave

OriginalPaper

De indextechniek