Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2012 | VAN DE REDACTIE | Uitgave 4/2012

Nederlands Tijdschrift voor Evidence Based Practice 4/2012

Participatie van naasten

Tijdschrift:
Nederlands Tijdschrift voor Evidence Based Practice > Uitgave 4/2012
Auteur:
Hester Vermeulen
Familieparticipatie, burenhulp en mantelzorg zijn begrippen die steeds vaker klinken in de gezondheidszorg. Maar wat is participatie van naasten eigenlijk en komt die niet alleen voor bij de langdurige zorg en de zorg voor gehandicapten? Volgens de thesaurus Zorg en Welzijn is familieparticipatie zowel het beleid in zorg - instellingen dat erop gericht is de inbreng en invloed van familieleden te vergroten door naasten van bewoners bij de zorg te betrekken, hen te informeren en ondersteuning te bieden als ook het meehelpen door een naaste bij de verzorging van een familielid in een (zorg)instelling. Participatie vraagt dus iets van de familie én van de zorgorganisatie.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

Nederlands Tijdschrift voor Evidence Based Practice

Met het Nederlands Tijdschrift voor Evidence Based Practice (NTvEBP) wordt een brug geslagen tussen de wetenschap en de verpleegkundige praktijk van alledag. Want verpleegkundigen professionaliseren voortdurend en zoeken naar wegen om het eigen handelen wetenschappelijk te onderbouwen.

TvZ

Het vakblad TvZ belicht de verpleegkundige praktijk én wetenschap. De diepgaande en wetenschappelijke artikelen gaan over onderzoek, opinie, beleid en management.

BSL Verpleegkundige Totaal

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2012

Nederlands Tijdschrift voor Evidence Based Practice 4/2012 Naar de uitgave