Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2017 | Uitgave 10/2017

Tandartspraktijk 10/2017

Parodontale zelfzorg: De Gum Irrigator bij peri-implantitis

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 10/2017
Auteurs:
Johan van Dijk, Wouter Kalk
Belangrijke opmerkingen
Dr. Johan van Dijk (Groningen, 1970) specialiseerde zich in Nederland en de VS in de parodontologie. In 1983 startte hij met zijn college Jan Jansen de eerste Nederlandse verwijspraktijk voor parodontale zorg. Tot 2010 was Van Dijk werkzaam als parodontoloog en implantoloog. Hij is de uitvinder en founder van de Gum Irrigator.
Dr. Wouter Kalk is kaakchirurg en implantoloog (NVOI). Sinds 2006 is hij werkzaam in het Tjongerschans ziekenhuis in Heerenveen. Hij heeft bijzondere affiniteit met complexe implantologische rehabilitaties en behandelingen in de esthetische zone. Sinds 2016 is hij betrokken bij de verdere ontwikkeling van de Gum Irrigator, met name op het gebied van peri-implantitis. Hij participeert in de Richtlijn Ontwikkelcommissie (ROC) ‘Periimplantaire infecties’ van het KiMo.

Samenvatting

Implantologie is een snel gegroeide tandheelkundige discipline. Op jaarbasis worden alleen al in Nederland ruim 100.000 implantaten geplaatst. Een implantaat blijkt echter niet altijd een duurzame oplossing.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL Tandarts Totaal houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit abonnement krijgt u tijdschrift TandartsPraktijk in de bus, heeft u toegang tot een groot aantal tandheelkundige boeken en geaccrediteerde nascholing, waaronder de TP Kennistoetsen. Alles in uw eigen tijd en wanneer het u het beste uitkomt. Op BSL Tandarts Totaal vindt u betrouwbare en actuele vakinformatie om u nóg beter te maken in uw vak.


TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 10/2017

Tandartspraktijk 10/2017 Naar de uitgave

Intercollegiaal online

Advies gevraagd

Intercollegiaal online

Een parodontaal probleem