Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-01-2015 | Spectrum | Uitgave 1/2015

TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen 1/2015

ParkinsonNet – een voorbeeld voor het gebruik van Vektis-gegevens

Tijdschrift:
TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen > Uitgave 1/2015
Auteurs:
Mariëtta Eimers, Marten Munneke

Samenvatting

ParkinsonNet is een landelijk netwerk van zorgverleners die gespecialiseerd zijn in het behandelen en begeleiden van parkinsonpatiënten. Meer dan 2.700 zorgverleners (onder andere neurologen, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten en verpleegkundigen) zijn aangesloten bij dit netwerk. Het streven van ParkinsonNet is dat iedereen met de ziekte van Parkinson of een atypisch parkinsonisme de allerbeste zorg krijgt die mogelijk is. Hieraan draagt ParkinsonNet bij door de expertise te vergroten van zorgverleners middels scholingen, het ParkinsonNet jaarcongres, door onderzoek, het faciliteren van een optimale samenwerking tussen de zorgverleners en de invoering van een kwaliteitssysteem.
Het ParkinsonNet kwaliteitssysteem bestaat uit een duidelijke registratie en certificering van deelnemers en het continu meten, transparant maken en verbeteren van de kwaliteit van zorg die geleverd wordt door de gecertificeerde deelnemers. Voor het continu meten van kwaliteit maakt ParkinsonNet gebruik van bestaande databronnen (waaronder Vektis), patiëntenvragenlijsten en klinische registraties door zorgverleners.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen

TSG, het Tijdschrift voor Gezondheidswetenschappen, is het enige Nederlandstalige tijdschrift dat multidisciplinaire informatie bevat op het gebied van de volksgezondheid en gezondheidszorg. Naast de multidisciplinaire oriëntatie is de combinatie van wetenschap, beleid en praktijk uniek.

TBV Online Plus

Leden van de NVAB en NVVG hebben naast een abonnement op het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde (TBV) ook online toegang tot vier tijdschriften.

BSL Academy SW-TP Saxion Parttime School jaarlicentie

Toon meer producten
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2015

TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen 1/2015 Naar de uitgave

Forum: VenW

Nieuws van V&W