Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2019 | Artikel | Uitgave 10/2019

Bijblijven 10/2019

Parasitaire zoönosen

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 10/2019
Auteur:
Drs. Titia Kortbeek
Toxoplasmose is een van de meest voorkomende voedsel en wateroverdraagbare parasitaire zoönose. Bij deze infectie kunnen huisdieren (katten), vlees en het milieu een rol spelen. In deze bijdrage wordt epidemiologie, transmissie, diagnostiek, behandeling en preventie beschreven. Daarnaast worden de verschillende ziektebeelden beschreven die toxoplasmose kan veroorzaken. Er is speciale aandacht voor de oculaire toxoplasmose, toxoplasmose bij immuungecompromitteerde patiënten en de congenitale vorm. Uitgebreid wordt ingegaan met de screening in de zwangerschap. Ten slotte worden aanbevelingen gedaan voor de huisarts. ...

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Toon meer producten
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 10/2019

Bijblijven 10/2019 Naar de uitgave

Redactioneel ten geleide

Zoönosen