Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2017 | Pearls | Uitgave 2/2017

Huisarts en wetenschap 2/2017

Paracetamol bij lagerugpijn

Tijdschrift:
Huisarts en wetenschap > Uitgave 2/2017
Auteur:
Wendy Enthoven
Belangrijke opmerkingen
Erasmus MC, afdeling Huisartsgeneeskunde, Postbus 2040, 3000 CA Rotterdam: Wendy Enthoven, aiotho • Correspondentie: w.enthoven@erasmusmc.nl
PEARLS bieden de lezer bruikbare wetenschap voor de werkvloer, op basis van de Cochrane Database of Systematic Reviews. Coördinatie: Hans van der Wouden • Correspondentie: j.vanderwouden@vumc.nl.

Samenvatting

Context Pijnstilling wordt veel voorgeschreven voor lagerugpijn. Paracetamol is de eerste keus in diverse klinische richtlijnen. Deze aanbeveling is gebaseerd op (1) indirect bewijs, zoals onderzoeken bij patiënten met een ander soort pijn dan rugpijn, (2) consensus door de ontwikkelaars van de richtlijnen en (3) het veiligere profiel van paracetamol vergeleken met NSAID’s en opioïden. De effectiviteit van paracetamol voor lagerugpijn is nog onduidelijk.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Huisarts en Wetenschap

Dit vierwekelijks verschijnend tijdschrift van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) geeft informatie die een bijdrage levert aan het wetenschappelijk fundament van de huisartsgeneeskunde.

Proefabonnement BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Met het proefabonnement krijgt u toegang tot: één geaccrediteerde web-tv en tien interessante boektitels. 


BSL Huisarts Totaal 1 maand gratis:  € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2017

Huisarts en wetenschap 2/2017 Naar de uitgave