Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-04-2014 | Uitgave 3/2014

Bijzijn XL 3/2014

Palliatieve zorg voor psychiatrische patiënten: een gedeeld probleem?

Tijdschrift:
Bijzijn XL > Uitgave 3/2014
Auteurs:
MA ’t Hart-van Marieke, Carlo Leget
Belangrijke opmerkingen
Tekst: Marieke ’t Hart-van Velthuizen MA, verpleegkundige op de Medisch Psychiatrische Unit van een PAAZ, en Carlo Leget, hoogleraar zorgethiek en geestelijke begeleidingswetenschappen, en bijzonder hoogleraar ethische en spirituele vragen in de palliatieve zorg aan de Universiteit voor Humanistiek in Utrecht.
WEBSITES (geraadpleegd februari 2014):
Het verlenen van palliatieve zorg aan psychiatrische patiënten die ongeneeslijk ziek zijn is op dit moment meer uitzondering dan regel in Nederland. Dit staat in schrijnend contrast met de voorzieningen die er zijn en de aandacht die het onderwerp palliatieve zorg krijgt. In deze bijdrage wordt verkend waar de obstakels liggen die verhinderen dat deze kwetsbare groep patiënten goede palliatieve zorg krijgt, en worden aanbevelingen gedaan om deze situatie te verbeteren.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL BijZijn XL

Vandaag leren wat u morgen in de praktijk wilt brengen. In BSL BijZijn XL vindt u alles wat u als professioneel verpleegkundige of verzorgende nodig heeft om uw kennis up-to-date te houden: een tijdschrift met actuele vakinformatie, online toegang tot de praktijkgerichte vakinformatie van het tijdschrift, online nieuws én geaccrediteerde online kennistoetsen.

Nursing compleet

Nursing online

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2014

Bijzijn XL 3/2014 Naar de uitgave

Media

Media

Interpreteren van medisch laboratoriumonderzoek

Leverfunctie

Persoonsgerichte zorg

Standaard is de maat?