Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-04-2015 | Praktijk | Uitgave 2/2015

Pallium 2/2015

Palliatieve zorg voor migranten

vraagt kennis van verschillen

Tijdschrift:
Pallium > Uitgave 2/2015
Auteurs:
Dr. Maria van den Muijsenbergh, Dr. Fuusje de Graaff
Belangrijke opmerkingen
Dit artikel is een ingekorte bewerking van: METC van den Muijsenbergh en F de Graaff: Transculturele palliatieve zorg. Bijblijven 2013, nr 7: 37-45.
Wilt u reageren op dit artikel? Stuur uw reactie naar mieke.vandalen@bsl.nl.
De referenties en uitgebreide informatie over de in het kader genoemde films, de dvd, folders etc. zijn per mail opvraagbaar bij: mieke.vandalen@bsl.nl.
Dr. M. van den Muijsenbergh is huisarts en senior onderzoeker bij de afdeling Eerstelijnsgeneeskunde Radboud UMC Nijmegen en Pharos, expertisecentrum gezondheidsverschillen.
Dr. F. de Graaff is trainer en onderzoeker bij Projectbureau Mutant, en docent bij de Haagse Hogeschool.

Samenvatting

Steeds vaker hebben migranten in Nederland palliatieve zorg nodig. Culturele en religieuze opvattingen over ziekte en sterven spelen daarbij een belangrijke rol en kunnen botsen met de opvattingen van de hulpverleners. Goede zorg voor migranten vraagt om specifieke kennis en communicatievaardigheden, maar bovenal persoonlijke aandacht en betrokkenheid.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

Pallium

Pallium volgt de medische en verpleegkundige ontwikkelingen op het gebied van palliatieve zorg. Daarbij is de praktijk de belangrijkste leidraad. Hoewel de ontwikkelingen in Nederland en Vlaanderen vooral betrekking hebben op de zorg voor stervenden, streeft de redactie ernaar een breder spectrum van palliatieve zorgverlening te beschrijven.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2015

Pallium 2/2015 Naar de uitgave

Kort nieuws

Laatste zwaai

In het zicht

Hospice Breda