Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-07-2017 | Interview | Uitgave 7/2017

Huisarts en wetenschap 7/2017

Palliatieve zorg is voor verbetering vatbaar

Tijdschrift:
Huisarts en wetenschap > Uitgave 7/2017
Auteur:
Daniël Dresden

Samenvatting

De palliatieve zorg gaat over de kwaliteit van het resterende leven en dus niet zozeer over stervensbegeleiding, benadrukt Bregje Thoonsen. “Er wordt erg gehamerd op de vraag of de pa­tiënt wel of niet gereanimeerd of in het ziekenhuis opgenomen wil worden. Dat is slechts een onderdeel van het palliatieve traject.” Tijdens haar promotieonderzoek in het Radboudumc bemerkte ze dat veel huisartsen moeite hebben om patiënten die behoefte hebben aan palliatieve zorg, tijdig te identificeren.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Huisarts en Wetenschap

Dit vierwekelijks verschijnend tijdschrift van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) geeft informatie die een bijdrage levert aan het wetenschappelijk fundament van de huisartsgeneeskunde.

Proefabonnement BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Met het proefabonnement krijgt u toegang tot: één geaccrediteerde web-tv en tien interessante boektitels. 


BSL Huisarts Totaal 1 maand gratis:  € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 7/2017

Huisarts en wetenschap 7/2017 Naar de uitgave

NHG-Wetenschapsdag 2017

PPI’s slecht voor de nieren?