Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-04-2015 | Onderzoek | Uitgave 2/2015

Pallium 2/2015

Palliatieve zorg in psychiatrie

Integratie van somatische en psychiatrische zorg

Tijdschrift:
Pallium > Uitgave 2/2015
Auteurs:
Marieke ’t Hart-van Velthuizen, Carlo Leget
Belangrijke opmerkingen
Marieke ’t Hart-van Velthuizen MA is medewerker bij het Landelijk Meldpunt Zorg en was ten tijde van het onderzoek verpleegkundige op de Medisch Psychiatrische Unit van een PAAZ.
Carlo Leget is hoogleraar Zorgethiek en bijzonder hoogleraar ethische en spirituele vragen in de palliatieve zorg aan de Universiteit voor Humanistiek in Utrecht.

Samenvatting

Het verlenen van palliatieve zorg aan psychiatrische patiënten is meer uitzondering dan regel in Nederland. Er is weinig kennis beschikbaar over deze specifieke zorg die zeer complex is. In deze bijdrage wordt verkend waar obstakels liggen voor deze kwetsbare groep patiënten en worden aanbevelingen gedaan ter verbetering. De bijdrage is het resultaat van een Engels- en Nederlandstalig literatuuronderzoek.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

Pallium

Pallium volgt de medische en verpleegkundige ontwikkelingen op het gebied van palliatieve zorg. Daarbij is de praktijk de belangrijkste leidraad. Hoewel de ontwikkelingen in Nederland en Vlaanderen vooral betrekking hebben op de zorg voor stervenden, streeft de redactie ernaar een breder spectrum van palliatieve zorgverlening te beschrijven.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2015

Pallium 2/2015 Naar de uitgave