Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

03-06-2020 | Beschouwing | Uitgave 7/2020

Huisarts en wetenschap 7/2020

Palliatieve geneeskunde in sub-Sahara Afrika

Onderbelicht, onderontwikkeld, onmisbaar

Tijdschrift:
Huisarts en wetenschap > Uitgave 7/2020
Auteurs:
Willemijn van der Plas, Stan Benjamens, Yester Janssen, Steven van de Vijver, Schelto Kruijff
Belangrijke opmerkingen
Van der Plas WY, Benjamens S, Janssen YF, Van de Vijver S, Kruijff S. Palliatieve geneeskunde in sub-Sahara Afrika: Onderbelicht, onderontwikkeld, maar onmisbaar. Huisarts Wet 2020;63(7):49-51. DOI:10.1007/s12445-020-0753-z.
Mogelijke belangenverstrengeling: niets aangegeven.

Samenvatting

Palliatieve zorg behoort in Nederland tot de kerntaken van de huisarts, maar staat elders nog in de kinderschoenen. Ook in landen met een laag inkomen groeit de behoefte echter door de snelle stijging van niet-overdraagbare ziekten, zoals kanker. Knelpunten bij de implementatie van een palliatief zorgsysteem zijn instabiel overheidsbeleid, traditioneel geneeskundeonderwijs en slechte beschikbaarheid van pijnmedicatie.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

DocsOnline – Vakinformatie voor huisartsen

Met DocsOnline blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Huisarts en Wetenschap

Dit vierwekelijks verschijnend tijdschrift van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) geeft informatie die een bijdrage levert aan het wetenschappelijk fundament van de huisartsgeneeskunde.

Proefabonnement BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Met het proefabonnement krijgt u toegang tot: één geaccrediteerde web-tv en tien interessante boektitels. 


BSL Huisarts Totaal 1 maand gratis:  € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 7/2020

Huisarts en wetenschap 7/2020 Naar de uitgave