Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

24-06-2019 | Artikel | Uitgave 4/2019

Neuropraxis 4/2019

Oxycodonafhankelijkheid en overdosering in Nederland: pleidooi voor een dwingender benadering

Tijdschrift:
Neuropraxis > Uitgave 4/2019
Auteurs:
Feline de la Court, Leontien Diergaarde, Tommy Pattij

Samenvatting

In dit korte opinieartikel beschrijven we het toenemend gebruik van oxycodon als pijnstiller in Nederland en de gezondheidsrisico’s die daarmee gepaard gaan, zoals een aanzienlijke stijging in het aantal gerapporteerde overdoseringen en het grote risico op afhankelijkheid. Daarom pleiten wij voor een restrictiever voorschriftbeleid en het afbouwen van voorgeschreven doseringen, dit om een ‘opiaatepidemie’ in Nederland te voorkomen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

Neuropraxis

Neuropraxis is het eerste Nederlandstalige tijdschrift dat ingaat op achtergronden én toepassingen van actuele neurowetenschappelijke informatie. Er is aandacht voor onderzoek, diagnostiek en behandelingsmethoden.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2019

Neuropraxis 4/2019 Naar de uitgave

EditorialNotes

Woorden vooraf