Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

31-07-2020 | Nascholing | Uitgave 9/2020

Huisarts en wetenschap 9/2020

Overtijdbehandeling in de huisartsenpraktijk

Tijdschrift:
Huisarts en wetenschap > Uitgave 9/2020
Auteurs:
Peter Leusink, Margriet Folkeringa-de Wijs
Belangrijke opmerkingen
Leusink P, Folkeringa-de Wijs MA. Overtijdbehandeling in de huisartsenpraktijk. Huisarts Wet 2020;63(9):63-6. DOI:10.007/s12445-020-0806-3.
Mogelijke belangenverstrengeling: niets aangegeven.

Samenvatting

Overtijdbehandeling kan effectief en veilig in de huisartsenpraktijk plaatsvinden en als aanvullende zorg door de huisarts worden ingezet. In deze nascholing komen de farmacologische eigenschappen van de middelen, de contra-indicaties en de te verwachten bijwerkingen aan bod. We gaan in op de praktische aanpak in het kader van 3 consulten: besluitvorming en termijnbepaling, instructies bij de behandeling en nazorg. Randvoorwaarden voor de praktijkvoering zijn goede toegang tot echodiagnostiek, beschikbaarheid van mifepriston en misoprostol, en goede mondelinge en schriftelijke informatievoorziening.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

DocsOnline – Vakinformatie voor huisartsen

Met DocsOnline blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Huisarts en Wetenschap

Dit vierwekelijks verschijnend tijdschrift van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) geeft informatie die een bijdrage levert aan het wetenschappelijk fundament van de huisartsgeneeskunde.

Proefabonnement BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Met het proefabonnement krijgt u toegang tot: één geaccrediteerde web-tv en tien interessante boektitels. 


BSL Huisarts Totaal 1 maand gratis:  € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 9/2020

Huisarts en wetenschap 9/2020 Naar de uitgave