Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-04-2013 | Casus | Uitgave 2/2013

Psychopraktijk 2/2013

Over het hoofd van de cliënt

Tijdschrift:
Psychopraktijk > Uitgave 2/2013
Auteur:
Dr. Karel Soudijn
Belangrijke opmerkingen
In deze rubriek vindt u gevalsbeschrijvingen met reflectie op de inhoud. De namen van de personen zijn verzonnen. Dr. K. Soudijn doceert beroepsethiek aan de Universiteit van Tilburg. Hij publiceerde o.m. het boek Ethische codes voor psychologen.
Vorig jaar berispte het College van Toezicht van het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP) een psycholoog die voortvarend te werk ging bij de behandeling en de beoordeling van een cliënt. Bovendien kreeg zij een voorwaardelijke schorsing uit het lidmaatschap van de beroepsvereniging opgelegd voor de duur van een half jaar. De uitspraak van het College is onder nummer 11/42 in geanonimiseerde vorm gepubliceerd op de website van het NIP (www.​psynip.​nl). In deze bijdrage bespreken we de casus op hoofdlijnen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2013

Psychopraktijk 2/2013 Naar de uitgave

Redactioneel

Redactioneel