Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2017 | Hoofdartikel | Uitgave 6/2017

Vakblad Sociaal Werk 6/2017

Over de transformatieve belofte van groen en duurzaam sociaal werk: Wijk- en stadsboeren kweken kansen

Tijdschrift:
Vakblad Sociaal Werk > Uitgave 6/2017
Auteur:
Dirk Willem Postma
Belangrijke opmerkingen
Dirk Willem Postma is associate lector Welzijn Nieuwe Stijl, NHL en Stenden Hogeschool Leeuwarden. De afgelopen vijftien jaar hield hij zich onder meer bezig met onderzoeks- en ontwikkelprojecten op het terrein van natuur- en milieu-educatie, groene interventies in krachtwijken en stadslandbouw.

Samenvatting

Stadslandbouw en initiatieven op het terrein van de circulaire deeleconomie spreken tot de verbeelding, ook tot die van sociaal werkers. Logisch, want buurtmoestuinen, groene wijkbedrijven, zorg-, en stadsboerderijen zijn er niet alleen voor bevlogen burgers met groene vingers, maar ook voor bewoners met psychische problemen, mensen met een beperking, uitkeringsgerechtigden, kinderen, ondernemers en bewoners met een kleine portemonnee. Maar hoeveel beloften kunnen deze sociaal-ecologische initiatieven waarmaken?

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

Vakblad Sociaal Werk (voorheen Maatwerk)

Het vakblad behandelt alle facetten van het sociaal werk. Het signaleert, analyseert, rapporteert en informeert. En presenteert leerzame ervaringen uit de diverse werkvelden waarin maatschappelijk werkers, jeugdzorgwerkers en sociaal agogen zich bevinden.

BSL - Basisacademy Social Work

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 6/2017

Vakblad Sociaal Werk 6/2017 Naar de uitgave

Redactioneel

Voor Rutte-III