Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

04-12-2015 | Lustrum | Uitgave 4/2015

Kind en adolescent 4/2015

Ouders van kinderen met ASS door de jaren heen

The hand that rocks the cradle

Tijdschrift:
Kind en adolescent > Uitgave 4/2015
Auteur:
Prof. dr. Ina van Berckelaer Onnes

Samenvatting

Ouders van kinderen met autisme, met name moeders, hebben een lange en moeilijke weg moeten afleggen, voordat zij niet meer werden gezien als oorzaak van het afwijkende gedrag van hun kind. Hoewel pas in de jaren zeventig wetenschappelijk is bewezen dat zij in opvoedkundig opzicht niet afwijken van ouders van zich normaal ontwikkelende kinderen, heeft de opvatting lange tijd bestaan dat een kille opvoedingsstijl de oorzaak van autisme zou zijn. In deze publicatie zal eerst een globaal overzicht worden geboden van de blaam, die ouders van kinderen met autisme trof, alvorens ze werden erkend als liefdevolle en competente ouders. Vervolgens wordt het huidige beeld over ouders van kinderen met autisme in kaart gebracht, eindigend met een aantal adviezen voor de klinische praktijk.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Kind en Adolescent

In Kind en Adolescent vindt u actuele Nederlandstalige wetenschappelijke publicaties die relevant zijn voor de pedagogische, psychiatrische of psychologische praktijk rondom kinderen en jeugdigen. Ontwikkeling, opvoeding en hulpverlening worden vanuit verschillende invalshoeken belicht. 

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2015

Kind en adolescent 4/2015 Naar de uitgave

EditorialNotes

Voorwoord