Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2017 | Gezondheid & Zorg | Uitgave 4/2017

Geron 4/2017

Ouderenmis(be)handeling: ongezien en ongehoord

Tijdschrift:
Geron > Uitgave 4/2017
Auteur:
Evelien van Hauwaert
Belangrijke opmerkingen

Over de auteur

Evelien Van Hauwaert is klinisch psycholoog en werkt als vormingsmedewerker bij het Vlaams Ondersteuningscentrum Ouderenmis(be)han deling (VLOCO). Meer info op www.​ouderenmisbehand​eling.​be

Samenvatting

Ouderenmis(be)handeling kent vele facetten. De term omvat niet alleen gevallen van fysiek geweld, maar evenzeer kunnen emotionele mis(be)handeling of verwaarlozing voorkomen. Ook het financieel misbruik van ouderen is een realiteit. Het Vlaams Ondersteuningscentrum Ouderenmis(be)handeling (VLOCO) biedt ondersteuning aan professionelen die met de problematiek te maken krijgen, geeft vorming, sensibiliseert en doet beleidsvoorbereidend werk. Meer en meer wordt duidelijk dat ouderenmis(be)handeling een maatschappelijk relevant thema is.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Gerōn

Gerōn is een tijdschrift over ouder worden in de moderne samenleving, met informatie en opinies uit beleid, praktijk en wetenschap.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2017

Geron 4/2017 Naar de uitgave