Skip to main content
main-content
Top

27-08-2015 | Ouderen | Nieuws

Specialist ouderengeneeskunde helpt huisartsen

In Enschede is momenteel een pilot gaande: huisartsen van medisch centrum Eudokia werken intensief samen met de specialist ouderengeneeskunde van het verpleeghuis Bruggerbosch om de zorg van thuiswonende ouderen zo goed mogelijk te begeleiden. Dat meldt Tubantia.

De huisarts is verantwoordelijk voor deze zorg zolang mensen thuis wonen. Om deze ouderen zo goed mogelijk te begeleiden kunnen de huisartsen van medisch centrum Eudokia sinds kort een beroep doen op de specialist ouderengeneeskunde van verpleeghuis Bruggerbosch.

Samenwerking

Samen zetten zij zich in om deze groep kwetsbare ouderen zo lang mogelijk thuis te laten wonen. De komende maanden onderzoeken Bruggerbosch, Eudokia en Regionale Ondersteuningsstructuur Eerstelijnszorg Twente (ROSET) welke voordelen de samenwerking voor de patiënt heeft.
De betrokken zorgprofessionals zijn enthousiast over de pilot. Toch kan er pas over een aantal maanden gekeken worden of de kwetsbaarheid van ouderen is afgenomen.

Adviezen

De specialist ouderengeneeskunde schuift aan bij het overleg in de praktijk. Tijdens de besprekingen geeft de specialist tips en adviezen over een eventuele behandeling of doorverwijzing.

Bron: Tubantia

Tips

Boek: Ouderengeneeskunde
Tijdschrift: Tijdschrift voor Gerontologie en Geriatrie

Onze productaanbevelingen

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.