Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2018 | Participatie & Ontwikkeling | Uitgave 4/2018

Geron 4/2018

Ouderen met een verstandelijke beperking en gelukkig oud worden

Tijdschrift:
Geron > Uitgave 4/2018
Auteurs:
Anne Hoekstra, Franka Bakker, Leontine Groen-Van De Ven
Belangrijke opmerkingen
Over de auteurs
Anne Hoekstra is afgestudeerd als Toegepast Gerontoloog. Haar afstudeeronderzoek richtte zich op veroudering bij mensen met een verstandelijke beperking. Haar wens is om meer onderzoek te doen gericht op veroudering bij deze onderbelichte ouderenpopulatie.
Franka Bakker is docent bij de opleiding Toegepaste Gerontologie en onderzoeker bij het Lectoraat Innoveren met Ouderen van Hogeschool Windesheim. Zij doet onderzoek binnen G-OUD LAB; co-innoveren voor goed ouder worden.
Leontine Groen - van de Ven is docent en onderzoeker bij het lectoraat Innoveren met Ouderen van hogeschool Windesheim. Haar focus is het aansluiten van zorg- en dienstverlening op wat voor ouderen zelf van belang is. Onlangs promoveerde zij op een onderzoek naar gezamenlijke besluitvorming bij mensen met dementie.

Samenvatting

Ouderen met een verstandelijke beperking hebben gedurende hun hele leven te maken met beperkingen. Dit maakt deze ouderenpopulatie extra kwetsbaar en de kans op een ‘slechte’’ oude dag groter. Dit artikel focust op de positieve kant van het ouder worden: het gelukkig oud worden. Wat verstaan ouderen met een verstandelijke beperking onder een goede oude dag?

Log in om toegang te krijgen

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2018

Geron 4/2018 Naar de uitgave

Redactioneel

Gerōn na 2018