Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-05-2014 | Forum | Uitgave 3/2014

Tijdschrift voor Psychotherapie 3/2014

Oude helden

Column

Tijdschrift:
Tijdschrift voor Psychotherapie > Uitgave 3/2014
Auteur:
Danielle Oprel
Belangrijke opmerkingen
d. oprel is klinisch psycholoog en psychotherapeut. Website: www.​praktijkoprel.​nl.

Samenvatting

Haren verven: check. Paar kilo afvallen: check. Oordoppen kopen: check. Het is bijna Pinksteren en samen met half middelbaar Nederland ga ik naar Pinkpop. Natuurlijk in de eerste plaats voor de Rolling Stones. Als de bejaarde rockhelden hun heup niet breken, dompelen we ons aanstaand pinksterweekend voor het eerst sinds vele jaren weer eens onder in de heilige festivaldrie-eenheid: muziek, tentje, biertje. Heerlijk buiten de eigen comfortzone. Jazeker, helden halen het beste in ons naar boven; zelfs als ze bejaard zijn. Ook in de psychotherapie kunnen we ons laven aan oud werk van een bejaarde held: Irvin Yalom. Op het moment dat de Stones begin jaren zeventig hun onvolprezen albums Sticky Fingers en Exile on Main St. uitbrachten, schreef Yalom zijn boek ’Every day gets a little closer. A twice-told therapy’. Begin 2014, veertig jaar na publicatie, verscheen de Nederlandse vertaling van dit werk: 'In therapie'.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

Tijdschrift voor Psychotherapie

Het Tijdschrift voor Psychotherapie biedt informatie over nieuwe ontwikkelingen in de psychotherapie in binnen- en buitenland, over opleidingen, over wetenschappelijk onderzoek, over casuïstiek, over boeken en congressen.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2014

Tijdschrift voor Psychotherapie 3/2014 Naar de uitgave

Artikelen

Inleiding