Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

07-07-2015 | Uitgave 6/2015

Bijblijven 6/2015

OSAS en seksualiteit

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 6/2015
Auteur:
Marijke IJff

Samenvatting

Veel mensen met apneu melden seksuele problemen; als ernaar gevraagd wordt. Zij geven aan minder zin in vrijen te hebben. Mannen melden bovendien vaak erectieproblemen en vrouwen verlies van opwinding en soms verminderde vochtigheid en pijn bij vrijen. In deze bijdrage wordt ingegaan op de verschillende aspecten die een rol spelen bij het ontstaan en in stand houden van seksuele problemen bij mensen met het obstructieveslaapapneusyndroom (OSAS). Het weegschaalmodel biedt mogelijkheden de multifactoriële oorzaken en de aanpak van de klachten met patiënten te bespreken.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 6/2015

Bijblijven 6/2015 Naar de uitgave