Skip to main content
main-content
Top

27-02-2018 | Orthopedie | Nieuws

Nieuwe kunstmatig kraakbeen benadert natuurlijk kraakbeen

Onderzoekers van de Universiteit van Michigan en Jiangnan University in China hebben een  kunstmatig kraakbeen ontwikkeld met behulp van Kevlar – een synthetische vezel beter bekend voor het gebruik in kogelwerende vesten – en polyvinylalcohol (PVA) – een materiaal dat wordt gebruikt bij vervanging van hydrogelkraakbeen. Zij publiceerden hier onlangs over in het tijdschrift Advanced Materials


Het nieuwe hybride materiaal combineert de sterkte en het watergehalte van natuurlijk kraakbeen en kan nuttig zijn als vervanging van kraakbeen of andere zachte weefsels in het lichaam. Dit is de eerste keer dat onderzoekers er in geslaagd zijn om deze twee eigenschappen van natuurlijk kraakbeen te reproduceren.

De volgende fase in het onderzoek is kijken of het materiaal daadwerkelijk in het menselijk lichaam kan worden aangebracht. In Amerika staan zo’n 850.000 patiënten op de lijst voor een knieoperatie om kraakbeen te vervangen.Wilt u het oorspronkelijke artikel nalezen: Biomimetic Nanocomposites: Water-Rich Biomimetic Composites with Abiotic Self-Organizing Nanofiber Network (Adv. Mater. 1/2018)

Lizhi Xu, et al. Adv. Mater: 1/2018

Onze productaanbevelingen

BSL Podotherapeut Totaal

Binnen de bundel kunt u gebruik maken van boeken, tijdschriften, e-learnings, web-tv's en uitlegvideo's. BSL Podotherapeut Totaal is overal toegankelijk; via uw PC, tablet of smartphone.

Beeldrechten