Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2006 | Journaal | Uitgave 12/2006

Huisarts en wetenschap 12/2006

Optimale behandeling van kinderen met koorts

Tijdschrift:
Huisarts en wetenschap > Uitgave 12/2006
Auteur:
   

Samenvatting

Jonge kinderen (zes maanden tot drie jaar) met koorts zijn sneller van hun koorts en onwelbevinden af als je ze behandelt met paracetamol én ibuprofen dan wanneer je ze met een van beide middelen afzonderlijk behandelt. Drie Israëlische wetenschappers vergeleken een viermaaldaagse behandeling met paracetamol (12,5 mg/kg) en een driemaaldaagse behandeling met ibuprofen (5 mg/kg) met een zesmaaldaagse behandeling van afwisselend paracetamol (12,5 mg/kg) en ibuprofen (5 mg/kg). Naast de genoemde effecten nam ook de gebruikte hoeveelheid medicatie af. En dat is opmerkelijk.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

DocsOnline – Vakinformatie voor huisartsen

Met DocsOnline blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Huisarts en Wetenschap

Dit vierwekelijks verschijnend tijdschrift van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) geeft informatie die een bijdrage levert aan het wetenschappelijk fundament van de huisartsgeneeskunde.

Proefabonnement BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Met het proefabonnement krijgt u toegang tot: één geaccrediteerde web-tv en tien interessante boektitels. 


BSL Huisarts Totaal 1 maand gratis:  € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 12/2006

Huisarts en wetenschap 12/2006 Naar de uitgave