Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2016 | Uitgave 8/2016

Tandartspraktijk 8/2016

Optimaal interdisciplinair

Digital smile design geïntegreerd in de workflow

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 8/2016
Auteur:
Maarten Bekkers
Belangrijke opmerkingen
Maarten Bekkers (Radboud Universiteit Nijmegen) is restauratief tandarts (NVvRT) en prosthodontist (EPA). Hij is werkzaam bij Tandartsenpraktijk Staas & Bergmans in ‘s-Hertogenbosch. Daarnaast voert hij zijn eigen label, gaaf.care, waarbij op gestructureerde wijze toegewerkt wordt naar voorspelbare, conservatieve en duurzame tandheelkunde.
Op verzoek van patiënt zijn de portretfoto’s onherkenbaar gemaakt. Speciale dank aan hem voor zijn toestemming om deze case te publiceren, aan Tristan Staas voor het implanteren en aan Michiel Wouters voor de tandtechnische bijdrage.

Samenvatting

De digitale ontwikkelingen zitten in een stroomversnelling, zo ook de digitale ontwikkelingen in de tandheelkunde. Digital Smile Design, digitale afdrukken en cad-cam-vervaardigde restauraties zijn enkele voorbeelden hiervan die ons werk nog interessanter en nauwkeuriger kunnen maken. Hierbij is het wel van belang dat we als professionals goed op de hoogte zijn van de mogelijkheden en onmogelijkheden van deze nieuwe ontwikkelingen om zo te zorgen dat we ze optimaal kunnen benutten. In dit artikel zal aan de hand van een casus worden ingegaan op de wijze waarop Digital Smile Design zo ideaal mogelijk kan worden benut om naar een voorspelbaar, minimaal invasief en duurzaam resultaat toe te werken.

Onze productaanbevelingen

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 8/2016

Tandartspraktijk 8/2016 Naar de uitgave

OriginalPaper

Problemen met NRC?