Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-04-2017 | Uitgave 2/2017

Denkbeeld 2/2017

Opnieuw plezier beleven aan lezen

Vereenvoudigde verhalen voor mensen met dementie

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 2/2017
Auteurs:
Hilde Lamers, Sebastiaan Engelborghs
Belangrijke opmerkingen
Hilde Lamers is directeur van de Alzheimer Liga Vlaanderen.
Sebastiaan Engelborghs is hoogleraar neurochemie en neurowetenschappen, BIODEM, Universiteit Antwerpen, en coördinator Geheugenkliniek ZNA-Middelheim/-Hoge Beuken.

Samenvatting

Bestaande boeken vereenvoudigen om jonge en oudere mensen met beginnende dementie langer te laten lezen en zo bij de tijd te laten blijven. Dat is de missie van ‘Simplified Stories’. Dit Vlaamse initiatief zorgde met zijn eerste publicatie, ‘Maestro Stromae’, onlangs voor een wereldprimeur: nooit eerder werd een boek dat niet over dementie gaat, voor mensen met dementie toegankelijk gemaakt.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2017

Denkbeeld 2/2017 Naar de uitgave

Onder de loep

Tafeltjegesprekje

Aanrader

Resonantie

Constance de Vries over dementie en euthanasie

‘Toen dacht ik: dit gaat mij niet gebeuren’