Skip to main content
Top

2005 | OriginalPaper | Hoofdstuk

9. Openstaan en afsluiten

Auteur : Tom Mutsaerts

Gepubliceerd in: Gezond omgaan met gewoontes

Uitgeverij: Bohn Stafleu van Loghum

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Abstract

Een oester overleeft door op de juiste momenten open te staan voor en zich weer af te sluiten van de omgeving. Voor het opnemen van voedsel uit het water staat de oester open. Ter bescherming tegen hard stromend water sluit het dier zijn schelp. Op tijd openstaan voor en zich afsluiten van de omgeving is van levensbelang, niet alleen voor oesters maar ook voor mensen. Wij worden gevoed en opgevoed door onze omgeving, iedere dag weer, maar kunnen door diezelfde omgeving ook overspoeld of leeggezogen worden.
Metagegevens
Titel
Openstaan en afsluiten
Auteur
Tom Mutsaerts
Copyright
2005
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
DOI
https://doi.org/10.1007/978-90-313-9394-7_9