Skip to main content
main-content
Top

18-11-2015 | Nieuws

Opening Multidisciplinair Centrum Kindermishandeling Kennemerland

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix opende 18 november in Hoofddorp het Multidisciplinair Centrum Kindermishandeling Kennemerland (MDCK). Het centrum is er voor kinderen en hun gezin die met (een vermoeden van) ernstige kindermishandeling te maken hebben. In het centrum werken verschillende organisaties zoals medische zorg, (jeugd)zorg en de justitiële sector onder één dak samen om kindermishandeling snel te onderzoeken, te stoppen en de gevolgen van kindermishandeling te behandelen.

Het MDK in Hoofddorp beschikt over medische en forensische onderzoeksruimten, een kindvriendelijke studioverhoorkamer voor de politie en ruimtes voor psychodiagnostiek en behandeling.

Het team in het centrum bestaat uit medewerkers van Veilig Thuis, Jeugdhulp, Jeugdbescherming, politie en juegd- en volwassenenpsychiatrie. Het MDCK is gevestigd in het Spaarne Gasthuis Hoofddorp, zodat kinderartsen en zo nodig forensisch artsen direct in te zetten zijn. Ook zijn medewerkers van de Raad voor de Kinderbescherming, het Openbaar Ministerie en Centrum Jeugd en Gezin direct beschikbaar als dat nodig is.

Participanten in het MDCK Kennemerland zijn: Veilig Thuis - GGZ inGeest  - De Jeugd - & Gezinsbeschermers/Jeugdbescherming Amsterdam - William Schrikker Groep  - Kinder -en Jeugdtraumacentrum - Lijn 5 - MEE Noordwest-Holland - Kenter Jeugdhulp - Politie - Raad voor de Kinderbescherming - Spaarne Gasthuis - De Waag - Openbaar Ministerie – Centrum Jeugd en gezin Meerteam - Sociaal Wijkteam

Bron: www.mdck.nl

Gerelateerd

Onze productaanbevelingen

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.