Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2019 | Artikel | Uitgave 10/2019

Bijblijven 10/2019

Opduikende zoönosen, een One Health aanpak voor signalering en bestrijding

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 10/2019
Auteurs:
Dr. C.B.M. (Kitty) Maassen, drs. C.M. (Corien) Swaan, dr. W.B. (Joke) van den Giessen
Regelmatig duiken er in Nederland nieuwe zoönosen op of is er een toename in het aantal gevallen van een zoönose. Om deze opduikende zoönosen zo snel mogelijk te signaleren en indien nodig te bestrijden is een multidisciplinaire aanpak nodig (One Health), waarbij een gedegen medisch en veterinaire samenwerking vereist is, maar waarbij ook inbreng van andere expertisegebieden zoals entomologie en (wildlife) ecologie zeer wenselijk is. Na de Q-koortsuitbraak is er in Nederland een humaan-veterinair geïntegreerde risico-analysestructuur, de zoönosestructuur, opgezet. Door middel van deze One Health-aanpak wordt effectiever samengewerkt om opduikende zoönosen sneller te kunnen signaleren en samen te bestrijden. ...

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Toon meer producten
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 10/2019

Bijblijven 10/2019 Naar de uitgave

Redactioneel ten geleide

Zoönosen