Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2012 | Forum | Uitgave 5/2012

Tijdschrift voor Psychotherapie 5/2012

Op zoek naar jezelf op het web

Column

Tijdschrift:
Tijdschrift voor Psychotherapie > Uitgave 5/2012
Auteur:
D. Oprel
Belangrijke opmerkingen
klinisch psycholoog/psychotherapeut
Maandag 11.00 uur. De wekelijkse sessie met Priscilla. Bij binnenkomst kijkt ze net langs me heen. Of verbeeld ik me dat nou? Ze gaat zitten, telefoon op trilstand, handtas op de grond, ingevulde huiswerkformulieren op mijn tafeltje. Vanwaar dat afwerende contact vandaag? In de loop van de therapiesessie wordt het me duidelijk. Priscilla wil al een tijdje gaan sporten. Dat zou beter zijn voor haar molligheid, somberheid en negatieve zelfbeeld. Maar het lukt haar niet in beweging te komen. Geregeld bespraken we de drempels die ze ervaarde, de pogingen die ze deed. Ze voelde zich door mij begrepen en gesteund. Maar van de week googelde ze mijn naam. ‘Op zoek naar je website voor nieuwe huiswerkformulieren’, vermeldt ze er snel bij. Op internet zag ze dat ik lid ben van de plaatselijke atletiekvereniging. En erger nog: dat ik deelneem aan hardloopwedstrijden. Ze komt los: ‘Sportief!’ Het klinkt als een scheldwoord. Ze schaamt zich. Ze had willen weten dat ik een enthousiaste sporter ben. Ik luister naar haar, maar vraag me tegelijkertijd af wat mijn hardloopwedstrijden in vredesnaam op internet doen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Tijdschrift voor Psychotherapie

Het Tijdschrift voor Psychotherapie biedt informatie over nieuwe ontwikkelingen in de psychotherapie in binnen- en buitenland, over opleidingen, over wetenschappelijk onderzoek, over casuïstiek, over boeken en congressen.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2012

Tijdschrift voor Psychotherapie 5/2012 Naar de uitgave

EditorialNotes

Inleiding