Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2014 | In gesprek | Uitgave 1/2014

Denkbeeld 1/2014

Op zoek naar de senga’s van dementie

In gesprek met Anne-Mei The

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 1/2014
Auteur:
Hugo van Waarde
Belangrijke opmerkingen
Beeld Vincent Boon
Hugo van Waarde is adjunct-hoofdredacteur van Denkbeeld en ‘kroegbaas’ van het Alzheimer Café Almere.

Samenvatting

Anne-Mei The kwam voor het eerst in aanraking met de zorg voor mensen met dementie, toen ze voor haar boek In de wachtkamer van de dood twee jaar meeliep in een verpleeghuis. Sindsdien is ze een vaste waarde geworden in het werkveld. Ze was initiatiefnemer van het zorgverbeteringsbureau De Werkvloer Centraal en de Alzheimer Experience, een interactieve ervaringsfilm over dementie. Ook hielp ze bij het ontwikkelen van verpleeghuisconcept Martha Flora. Sinds 2010 is Anne-Mei The lector Palliatieve Zorg, Ethiek en Communicatie aan Hogeschool Windesheim te Zwolle en in 2012 werd ze bijzonder hoogleraar Zorg en Dementie aan de Universiteit van Amsterdam.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2014

Denkbeeld 1/2014 Naar de uitgave