Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-06-2016 | Uitgave 3/2016

Denkbeeld 3/2016

Op weg naar meer vrijheid

Onvrijwillige zorg in de thuissituatie terugdringen

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 3/2016
Auteur:
Hugo van Waarde

Samenvatting

Iemand in zijn vrijheid beperken is en blijft enorm ingrijpend. Daarom wordt in het wetsvoorstel Zorg en Dwang vrijheidsbeperking altijd als dwang gezien. Nieuw is daarnaast dat deze toekomstige wet niet alleen zal gelden binnen zorginstellingen, maar dat ook in de thuissituatie onvrijwillige zorg zo veel mogelijk dient te worden voorkomen. In de Academische Werkplaats Ouderenzorg Zuid-Limburg, bekend vanwege haar onderzoek en handreikingen om fixatievrije zorg in verpleeghuizen mogelijk te maken, werken zeven zorgorganisaties en twee kennisinstituten al nauw samen om dit ideaal te verwezenlijken.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2016

Denkbeeld 3/2016 Naar de uitgave

Ontmoeting

Odette