Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-04-2015 | Onder de loep | Uitgave 2/2015

Denkbeeld 2/2015

Op verhaal komen

Samen verhalen bedenken als middel tegen vooroordelen

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 2/2015
Auteur:
Han Diesfeldt
Belangrijke opmerkingen
Han Diesfeldt is psycholoog; voor meer informatie en reacties: h.diesfeldt@outlook.com.

Samenvatting

‘Een kleine groep deelnemers krijgt een foto te zien, bijvoorbeeld van twee parmantige, schijnbaar hand in hand lopende pinguïns.’ Wat gebeurt er als je mensen met dementie stimuleert gezamenlijk verhalen te bedenken? En wat voor invloed heeft het begeleiden van zo’n activiteit op de opvattingen van studenten die nog niet eerder direct met mensen met dementie in aanraking zijn geweest, maar over hen wel allerlei vooroordelen hebben? Een verhaal met een happy end.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2015

Denkbeeld 2/2015 Naar de uitgave