Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-11-2014 | Uitgave 5-6/2014

JGZ Tijdschrift voor jeugdgezondheidszorg 5-6/2014

Oorzaken van riskant verkeersgedrag bij adolescenten

Tijdschrift:
JGZ Tijdschrift voor jeugdgezondheidszorg > Uitgave 5-6/2014
Auteur:
D.A.M. Twisk
Belangrijke opmerkingen
D.A.M. Twisk, Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV), Den Haag. Correspondentie: divera.twisk@swov.nl

Samenvatting

In westerse landen zijn verkeersongevallen een belangrijke doodsoorzaak onder jongeren van 10 tot 24 jaar. Dit artikel geeft een kort overzicht over de achtergronden van deze relatief hoge verkeersmortaliteit, en de relatie met risicogedrag. In de adolescentie neemt dit risicogedrag toe. Dit artikel beschrijft hoe veranderingen in deze periode bijdragen aan de grotere kwetsbaarheid van adolescenten, en wat de implicaties zijn voor preventie.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

TBV Online Plus

Leden van de NVAB en NVVG hebben naast een abonnement op het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde (TBV) ook online toegang tot vier tijdschriften.

Jeugdgezondheidszorg

Dit is een vakblad voor wie werkzaam is in de jeugdgezondheidszorg of in zijn of haar praktijk veel met kinderen te maken heeft. Elke twee maanden verschijnt het blad met twintig pagina's op magazineformaat, waarin telkens vijf à zes onderwerpen in afgeronde vorm worden behandeld en ook veel informatie (actualiteiten, boekbesprekingen en nieuws over cursussen en adressen) in kort bestek wordt gegeven.

BSL Academy hbo-V Saxion Parttime School jaarlicentie

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5-6/2014

JGZ Tijdschrift voor jeugdgezondheidszorg 5-6/2014 Naar de uitgave