Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-07-2016 | Cats | Uitgave 7/2016

Huisarts en wetenschap 7/2016

Oogverband bij oppervlakkige cornea-erosies

Tijdschrift:
Huisarts en wetenschap > Uitgave 7/2016
Auteurs:
Janneke van Uden, dr. Sjoerd Bruggink
Belangrijke opmerkingen
CATS, critically appraised topics, proberen een evidence-based antwoord op een praktijkvraag te krijgen. De coördinatie van deze rubriek is in handen van Marianne Dees en Annet Sollie • Correspondentie: redactie@nhg.org.
Leids Universitair Medisch Centrum, Afdeling Public Health en eerstelijnsgeneeskunde, Postbus 9600, 2300 RC Leiden: J. van Uden huisarts-in-opleiding; dr.S.C. Bruggink huisarts • Correspondentie: jannekeuden@hotmail.com

Samenvatting

Vraagstelling In de praktijk wordt een oogverband regelmatig gebruikt om een oppervlakkige cornea-erosie te behandelen. Op basis van een review uit 1998 wordt in de NHG-Standaard Het rode oog uit 2006 het toevoegen van een oogverband naast aanbrengen van topicale antibiotica niet geadviseerd. De vraag is of er bij patiënten met een oppervlakkige corneaerosie verschil in tijd tot genezing is bij gebruik van een oogverband.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Huisarts en Wetenschap

Dit vierwekelijks verschijnend tijdschrift van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) geeft informatie die een bijdrage levert aan het wetenschappelijk fundament van de huisartsgeneeskunde.

Proefabonnement BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Met het proefabonnement krijgt u toegang tot: één geaccrediteerde web-tv en tien interessante boektitels. 


BSL Huisarts Totaal 1 maand gratis:  € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 7/2016

Huisarts en wetenschap 7/2016 Naar de uitgave

Huisartsenzorg in cijfers

Wat missen patiënten in het consult?