Skip to main content
Top
Gepubliceerd in: Tandartspraktijk 7/2015

01-09-2015 | Feedback post

Onzekerheden rond een lezersvraag ...

Veel vragen zijn slecht gedocumenteerd

Auteur: Prof. dr. Luzi Abraham-Inpijn

Gepubliceerd in: Tandartspraktijk | Uitgave 7/2015

Log in om toegang te krijgen
share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

Geachte mevrouw Abraham-Inpijn,
Een bewoner van een verpleeghuis is op maandag 04 mei j.l naar de kaakchirurg voor een totale extractie van de onderkaak geweest. Volgens hem heeft een verzorgende de hechtingen linksonder op donderdag doorgeknipt en een paar dagen later is een hechting aan de voorkant door een andere verzorgende verwijderd. Ik ben er helaas door niemand over gebeld. Toen de tandprotheticus op mei de prothese wou komen onderzoeken zag hij een wond in de mond en hij heeft mij meteen gebeld.
De specialiste ouderengeneeskunde belde mij precies een week later omdat de wonden bleven bloeden. Er zat een enorm stolsel en vooraan een hematoom met geïnfecteerde wonden. Wat te doen? Ik heb haar aangeraden om de kaakchirurg te bellen. Zij vroeg me tevens of de cliënt met de bloedverdunners moest stoppen. Daar ben ik heel duidelijk over geweest: overleg eerst met de kaakchirurg ! De kaakchirurg heeft de stolsels verwijderd.
Kan het wellicht een allergische reactie op de hechtingen zijn of een allergische reactie op de kunststof (bovenprothese) of kan het door het doorknippen van de hechtingen of komt het door de bisfosfonaten???? De patiënt gebruikt acetylsalicylzuur, methotrexaat, finasteride, amlodipine, actonel en paracetamol. Volgens mij wordt actonel oraal gebruikt en niet intraveneus. Bij voorbaat dank voor uw reactie.
Ps. Wat denkt u hiervan? Wellicht een domme vraag, maar deze bewoner slikt dagelijks veel pijnstillers. Wellicht functioneert zijn leverfunctie daardoor minder goed en misschien heeft het invloed zijn op de snelheid van bloedstolling?
Metagegevens
Titel
Onzekerheden rond een lezersvraag ...
Veel vragen zijn slecht gedocumenteerd
Auteur
Prof. dr. Luzi Abraham-Inpijn
Publicatiedatum
01-09-2015
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
Gepubliceerd in
Tandartspraktijk / Uitgave 7/2015
Print ISSN: 0167-1685
Elektronisch ISSN: 1875-6808
DOI
https://doi.org/10.1007/s12496-015-0106-4

Andere artikelen Uitgave 7/2015

Tandartspraktijk 7/2015 Naar de uitgave

OriginalPaper

Rectificatie