Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2015 | Onder de loep | Uitgave 5/2015

Denkbeeld 5/2015

Onvermijdelijk bergafwaarts?

Geestelijk fit blijven met ouder wordende hersenen

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 5/2015
Auteur:
Han Diesfeldt
Belangrijke opmerkingen
Han Diesfeldt is psycholoog; voor meer informatie en reacties: h.diesfeldt@outlook.com.

Samenvatting

Overkomt dementie je of kun er wat tegen doen? Beide, zo lijkt het. Elke week een boek lezen houdt de casemanager dementie niet buiten de deur en iedere dag naar de sportschool evenmin. Maar de aanwijzingen stapelen zich op dat zaken als geestelijk actief blijven en voldoende bewegen wel kunnen helpen. Langlopend onderzoek in de Verenigde Staten suggereert nu dat je zo een buffer kunt opbouwen waarmee de gevolgen van hersenafwijkingen in de latere levensjaren worden opgevangen of vertraagd. Als je geluk hebt.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2015

Denkbeeld 5/2015 Naar de uitgave

Doordenker

In het moment