Skip to main content
Top

2003 | OriginalPaper | Hoofdstuk

7. Ontwikkelingen

Auteur : Wendela Wentzel

Gepubliceerd in: Huiselijk en seksueel geweld

Uitgeverij: Bohn Stafleu van Loghum

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

Sinds een paar jaar vindt de overheid dat burgers en professionals een verantwoordelijkheid hebben in het signaleren van huiselijk en seksueel geweld. De overheid heeft zelf diverse voorstellen gedaan om huiselijk en seksueel geweld terug te dringen.
Voetnoten
1
Dit stuk is ten dele gebaseerd op de plannen in deze nota. Recente informatie en een overzicht van publicaties is te vinden op de informatieve website van het Ministerie van Justitie (zoeken bij het netwerk huiselijk geweld).
 
2
Het Model handelingsprotocol en randvoorwaarden Zorgprogramma’s (Baeten, 2002) beschrijft op schematische wijze waaraan zorgprogramma’s moeten voldoen. Het boek Grote plannen, kleine stappen (Lammers en Van Beek) biedt een handreiking om het hulpaanbod rond seksueel geweld te toetsen.
 
3
Het voert te ver hier nu op in te gaan. De publicatie Samenwerking en beroepsgeheim (Baeten & Jansen, 2002) geeft een antwoord op de vraag onder welke voorwaarden het is toegestaan gegevens te verstrekken aan samenwerkingspartners. De Zedenalmanak (De Savornin Lohman & Slump, 1997) gaat nog gedetailleerder op juridische zaken in.
 
4
Zie nota.
 
Metagegevens
Titel
Ontwikkelingen
Auteur
Wendela Wentzel
Copyright
2003
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
DOI
https://doi.org/10.1007/978-90-313-9621-4_7