Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-11-2009 | Casus | Uitgave 1/2009

GZ - Psychologie 1/2009

Ontucht met kinderen is niet hetzelfde als pedofilie

Serie forensische casuïstiek

Tijdschrift:
GZ - Psychologie > Uitgave 1/2009
Auteur:
Prof. dr. C. de Ruiter
Belangrijke opmerkingen
[1] Jeroen heeft schriftelijke toestemming verleend voor het gebruik van het casusmateriaal in deze publicatie en hij heeft inzage gehad in de tekst. Zijn naam en een aantal persoonlijke gegevens zijn gewijzigd, de diagnose en de onderzoeksresultaten niet. De casusbeschrijving is in een aangepaste vorm tevens gebruikt in een publicatie in het tijdschrift Expertise en Recht, 2008-4, 121-131.
Prof. dr. Corine de Ruiter, bijzonder hoogleraar Forensische psychologie, Universiteit Maastricht en senior onderzoeker bij het Trimbos-instituut, Utrecht.
E-mail: Corine.deRuiter@maastrichtuniversity.nl.

Samenvatting

Steeds meer gz-psychologen zijn werkzaam in de forensische sector, en dat aantal zal de komende jaren zeker nog toenemen getuige de prognoses. Daar staat tegenover dat in Nederland op dit moment het opleidingsaanbod op het gebied van de forensische psychologie (nog) beperkt is. Forensische casuïstiek is bijna altijd complex en doet een maximaal beroep op de kennis en het analytisch/kritisch denkvermogen van de psycholoog die de forensische cliënt diagnostisch onderzoekt of behandelt. In deze serie worden aan de hand van gevalsstudies belangrijke thema’s uit de forensische psychologie belicht.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

GZ-Psychologie

GZ-Psychologie is een onafhankelijk tijdschrift en richt zich geheel op de snelgroeiende beroepsgroep van gz-psychologen, waarvan er inmiddels meer dan 15.000 zijn. GZ-Psychologie wil de identiteit en ...

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2009

GZ - Psychologie 1/2009 Naar de uitgave