Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2009 | Minithema Seksualiteit en dementie | Uitgave 5/2009

Denkbeeld 5/2009

Ontremd gedrag of verlangen naar intimiteit?

Seks in het verpleeghuis

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 5/2009
Auteur:
Han Diesfeldt
Belangrijke opmerkingen
Han Diesfeldt is klinisch psycholoog bij Vivium zorggroep (De Stichtse Hof) te Laren en Stichting Hilverzorg (Verpleeghuis Zonnehoeve) te Hilversum. Tevens is hij directeur van de PgD, Psychologische expertise voor de verpleeghuiszorg.

Samenvatting

Seksueel getinte gedragingen worden in het verpleeghuis nogal makkelijk als ‘probleemgedrag’ gezien. Het is echter belangrijk een onderscheid te maken tussen seksuele ontremming en verlangen naar intimiteit. Ook dat laatste kan op een afdeling weliswaar tot lastige situaties leiden, maar is op zich natuurlijk heel normaal gedrag.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2009

Denkbeeld 5/2009 Naar de uitgave

Matelzorgen 

De last

In de etalage: Veelbelovende initiatieven in de zorg

Shake, blix en slix