Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2009 | Artikel | Uitgave 5/2009

Denkbeeld 5/2009

Ontbijt in komkommertijd

Tieners als vakantiehulp in het verpleeghuis

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 5/2009
Auteurs:
Ronald Geelen, Karina de Jong
Belangrijke opmerkingen
Ronald Geelen en Karina de Jong zijn respectievelijk als psycholoog en als teammanager Dagbesteding werkzaam bij zorgcentrum Oranjehaeve te Breda.

Samenvatting

In verpleeghuis Lucia te Breda helpen leerlingen van de middelbare school 's zomers bij het begeleiden van ouderen van wie het merendeel kampt met geheugenproblemen, verminderd begrip en afhankelijkheid. Wat doen ze daar en gaat dat eigenlijk wel goed?

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2009

Denkbeeld 5/2009 Naar de uitgave

Matelzorgen 

De last

Minithema Seksualiteit en dementie

Ontremd gedrag of verlangen naar intimiteit?