Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-04-2019 | Casus | Uitgave 2/2019

TPO - De Praktijk 2/2019

Onrustig en gejaagd? Denk aan atriumfibrilleren

Tijdschrift:
TvPO > Uitgave 2/2019
Auteur:
Esther Bood
Belangrijke opmerkingen
Esther Bood Praktijkverpleegkundige en redactielid TPO De Praktijk

Samenvatting

Al vanaf het prille begin van mijn werk als praktijkverpleegkundige meet ik de bloeddruk – zoals een aantal patiënten het noemt – op de ‘old fashion way’, namelijk met een handbloeddrukmeter en stethoscoop. ‘Gewoon’ omdat ik het zo heb geleerd, maar ook omdat ik dan zelf de hartslag hoor. Soms hoor ik een heel snelle en onregelmatige hartslag: atriumfibrilleren (AF). Zo ook in deze casus.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

DocsOnline – Vakinformatie voor huisartsen

Met DocsOnline blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

TPO De Praktijk

TPO De Praktijk is het tijdschrift voor praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die zich graag ontwikkelen in hun vak. In het tijdschrift vindt u casuïstiek, achtergrondartikelen over aandoeningen en de laatste wetenschappelijke inzichten. Ook brengt de redactie actualiteiten, inspirerende interviews en reportages over interessante projecten.
Het tijdschrift wordt samengesteld door een vakkundige reactie, die bestaat uit praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die dagelijks in de praktijk werken.
TPO De Praktijk is een uitgave van het Nederlands Huisartsengenootschap en uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum, in samenwerking met de afdeling Praktijkverpleegkundigen en Praktijkondersteuners van V&VN.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2019

TPO - De Praktijk 2/2019 Naar de uitgave

Journaal

Journaal

Redactioneel

Gezond leven

Lezen/kijken/zoeken

Lezen/kijken/zoeken