Skip to main content
main-content
Top

14-01-2016 | Nieuws

Online therapie groeit in populariteit

Psychotherapie volgen via internet. Ook ziektekostenverzekeraars zijn er enthousiast over. Wat zijn de voordelen van online therapie? Is het niet gewoon een manier om te besparen op de kosten? In de uitzending van EenVandaag (13 januari 2016) komen online therapeut Bart Vemer en hoogleraar Heleen Riper aan het woord.

Psycholoog Bart Vemer begon ermee omdat hij hulp wilde verlenen aan Nederlanders in het buitenland. Maar nu krijgt hij steeds meer aanvragen van mensen die hier wonen: zij willen juist online therapie.

Hoogleraar eMental-Health Heleen Riper spreekt over een kantelpunt in de zorg. Zij denkt dat binnen tien jaar honderd procent van de aangeboden hulp een digitale component bevat. Naast online therapie is er ook een snelgroeiend aanbod van apps waarmee je via de smartphone therapieën kunt volgen. Maar welke werken en welke niet is nog lang niet altijd duidelijk.

Bekijk hier de uitzending >>

Bron: EenVandaag, 13 januari 2016

Gerelateerd

Aanbevolen

2013 | Boek

Handboek online hulpverlening

Met internet Zorg en Welzijn verbeteren

Onze productaanbevelingen

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.